Page content

Bestelproces

Zoek je een eenvoudige en duidelijke manier om een grafsteen te kopen? Vooraf weten hoe het verloopt? Dan ben je aan het juiste adres. Met >40 jaar ervaring hebben we een compleet nieuwe werkwijze uitgedacht en ontworpen. Hieronder beschrijven we het volledige bestelproces om het kopen van een grafsteen eenvoudiger te maken.

Het voordeel van een duidelijk bestelproces

Wat is het voordeel van een duidelijk bestelproces? Vooraf duidelijkheid wat uiteindelijk de kosten zijn. Dit kunnen we, doordat het hele proces zo ver als mogelijk geautomatiseerd is. Dus geen langdurige gesprekken en achteraf onduidelijkheid over gemaakte keuzes.

Het aanschaffen van een grafsteen gaat als volgt:

Stap 1: Online een grafsteen ontwerpen

Via een handige en eenvoudige tool kan iedereen, in een paar stappen een grafsteen ontwerpen. In deze stap maak je onder andere de keuze voor een model en kleur. Klik hier om direct online een grafsteen te ontwerpen.

Zie je het toch niet zitten om zelf een grafsteen te ontwerpen? Geen probleem! We helpen je hier graag mee. Dit kan telefonisch, in 1 van de 4 winkels, of gewoon bij jou thuis!

Stap 2: Bekijk direct online de prijs

Na het ontwerpen berekenen we direct online de prijs van de grafsteen. Zo weet je direct waaraan je toe bent. In deze prijs zitten alle kosten, inclusief plaatsing door heel Nederland. Alleen de kosten van de vergunning zijn niet in de prijs opgenomen. Deze kosten verschillen per gemeente en worden direct aan jou door de gemeente in rekening gebracht.

Stap 3: Bestellen of bezoeken

Nadat je weet wat de prijs is voor de grafsteen, kan je er direct voor kiezen om de grafsteen online te bestellen. Ook is het mogelijk om iemand langs te laten komen bij jou thuis. Hij neemt alle kleurstalen en een aantal voorbeelden mee, zodat je het materiaal kan bekijken en de definitieve kleur kan bepalen. Natuurlijk is het ook mogelijk om in 1 van onze 4 winkels langs te komen en daar de grafsteen te bekijken.

Stap 3: Kleine aanbetaling

Nadat de definitieve bestelling is geplaatst vragen we je een kleine aanbetaling te doen van 10% van het totaalbedrag + eventuele vergunningskosten. We doen dit om er zeker van te zijn dat het een serieuze bestelling is. Dit is belangrijk, omdat een grafsteen een maatwerk product is. Deze wordt helemaal voor je op maat gemaakt en de tekst wordt gezandstraald.

Stap 4: Tekening maken

Nadat de aanbetaling is ontvangen is het tijd om de tekst samen te stellen. We helpen je hier graag bij. Na het bepalen van de tekst wordt er een tekening gemaakt van de grafsteen die je hebt ontworpen. Deze tekening krijg je toegestuurd en mag je ondertekenen voor akkoord. Zo weten we zeker dat de tekst en de vorm precies is wat je wilt.

Stap 5: Bedenktijd

Omdat een grafsteen een maatwerk product is, heb je volgens de wet geen recht op bedenktijd. Grafsteenwinkel.nl heeft ervoor gekozen je wel bedenktijd te gunnen, zodat je in alle rust kan overdenken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Na het ondertekenen van de productietekening heb je dan ook 14 dagen bedenktijd.

Stap 6: Productie

Het duurt circa 4 maanden voordat een grafsteen op een graf geplaatst mag worden. Dit voorkomt het verzakken van de grafsteen na circa 1,5 – 2 jaar. In deze 4 maanden wordt de grafsteen geproduceerd. Nadat de periode is verstreken nemen wij contact met de gemeente op om toegang te vragen tot de begraafplaats.

Stap 7: Plaatsing

Een stelploeg zorgt voor de vakkundige plaatsing van de grafsteen, eventueel in overleg met de gemeente. Nadat de grafsteen is geplaatst worden er een aantal foto’s genomen. Deze krijgt u binnen 48 uur toegestuurd, samen met de eindfactuur.

Klik hier om direct online een ontwerp te maken