Grafstenen Dordrecht 

Grafstenen Dordrecht | Alle informatie én prijzen | Plaatsen van een grafsteen op begraafplaats Dordrecht (Essenhof)


Grafsteen kopen in Dordrecht? Er zijn zo veel aanbieders en de prijzen kunnen best verschillen. Een gedenksteen kiezen kan daardoor best lastig zijn! Bij Grafsteenwinkel kan je terecht voor een nette grafsteen, voor een goede prijs. En heb je vragen? Dan helpen we je altijd graag. 


Grafsteenwinkel is gevestigd in Dordrecht, en we plaatsen er zeer regelmatig grafstenen. Daardoor weten we precies wat alle regels zijn, en kunnen we exact zeggen wat een gedenkmonument zal kosten. 

Grafstenen Dordrecht

Grafstenen Dordrecht

40 jaar

ervaring

500+

tevreden klanten per jaar

20 - 40%

goedkoper

Grafsteen plaatsen Dordrecht

In Dordrecht zijn er verschillende begraafplaatsen. De grootste begraafplaatsen zijn begraafplaats Dubbeldam en begraafplaats Essenhof. 

Begraafplaats Essenhof is een verzorgde en schone algemene begraafplaats in Dordrecht. Deze Dordtse begraafplaats biedt een ruime keuze aan graflocaties en asbestemmingen. 

Adres: 
Nassauweg 200
 3314 JR Dordrecht

Prijslijst grafstenen Dordrecht

Wat kost een grafsteen in Dordrecht eigenlijk? 

Dat is een vraag te zijn die soms lastig te beantwoorden lijkt. Bij Grafsteenwinkel doen we er niet moeilijk over. Van ons mag je direct, gratis, onze prijslijst bekijken

50%
Nu bekijken
Prijs grafsteen Dordrecht
Prijzen grafsteen Dordrecht

Duidelijke prijzen

Prijzen zonder bijkomende kosten

Tekst grafsteen dordrecht

Inclusief tekst

Tekst van 100 tekens inbegrepen

Vergunning grafsteen Dordrecht

Vergunningaanvraag

Inclusief volledige vergunningaanvraag

Grafsteen kopen in Dordrecht

Grafsteen kopen in Dordrecht?

Grafsteenwinkel is gevestigd in Dordrecht! Hier kan je in alle rust alle grafstenen uit de prijslijst bekijken. Maak vooraf wel even een afspraak. Dan weten we 100% dat we alle tijd voor je hebben. 


Adres Grafsteenwinkel Dordrecht:

Madame Curiestraat 10

3316 GN Dordrecht


Budget grafsteen liggend goedkoop Essenhof Dordrecht

Ik ben goed geholpen bij het uitzoeken van een grafsteen voor de Essenhof. Via de e-mail kreeg ik heel vlot antwoord en ook telefonisch kreeg ik duidelijke antwoorden. De scherpe prijs heeft er mede toe bijgedragen dat ik voor Grafsteenwinkel heb gekozen.

Robert van den Berg - Dordrecht

Soorten graven voor een grafsteen in Dordrecht

Er zijn verschillende soorten graven op de begraafplaats in Dordrecht (Essenhof)

Op begraafplaats Dordrecht (Essenhof) zijn er verschillende soorten graven. Dit worden algemene graven en particuliere graven genoemd.


In een algemeen graf worden 2 of 4 personen begraven, die elkaar niet kennen. Er kan door de nabestaanden niet gekozen worden voor een plek, er wordt alleen begraven op volgorde van binnenkomst.


Bij een particulier graf is dit anders. Hierbij is het wel mogelijk zelf een keuze te maken voor de locatie. Je kunt kiezen of er 1 of 2 personen in het graf begraven moeten worden. De tweede plek biedt plaats aan bijvoorbeeld een familielid. In een particulier graf wordt geen onbekende begraven.


De aanschaf van de grafrechten van een particulier graf zijn hoger dan dat van een algemeen graf.

Belangrijkste verschillen op begraafplaats Dordrecht (Essenhof)

In een particulier graf worden 1 of 2 personen begraven. In een algemeen graf worden 2 of 4 personen begraven.

Op een particulier graf mag een staande grafsteen worden geplaatst. Op een algemeen graf mag een liggende grafsteen worden geplaatst, ook wel een tegel genoemd.

In een particulier graf bepalen de nabestaanden wie er nog meer in het graf begraven moet worden. Bij een algemeen graf bepaalt de begraafplaats dit.

Bij een particulier graf mag een plek worden uitgekozen. Een algemeen graf wordt toegewezen op basis van binnenkomst.

Wat kost een grafsteen in Dordrecht?

Goedkope liggende grafsteen Essenhof Dordrecht voor een algemeen graf

Grafstenen voor een algemeen graf in Dordrecht

Particulier of eigen graf op begraafplaats Essenhof in Dordrecht

Grafstenen voor een particulier graf in Dordrecht

Afmetingen grafsteen Dordrecht

Algemeen graf

Voor het plaatsen van een grafsteen op een algemeen graf op begraafplaats Essenhof in Dordrecht zijn de afmetingen vastgesteld op 40 x 50 x 6 centimeter. Op een algemeen graf mag dus alleen een liggende grafsteen worden geplaatst.

Particulier graf

Voor een grafsteen op een particulier graf op Essenhof geldt er meer vrijheid. Deze grafstenen mogen maximaal 180 centimeter lang zijn en 80 centimeter breed. Het staande gedeelte is maximaal 100 centimeter hoog.

Vergunning grafsteen Dordrecht begraafplaats Essenhof

Vergunning grafsteen Dordrecht

Voor het plaatsen van een grafsteen op begraafplaats Essenhof in Dordrecht is het verplicht om een vergunning aan te vragen. Op basis van de vergunningaanvraag wordt er bepaald of de grafsteen voldoet aan de vereisten van de gemeente.


Grafsteenwinkel neemt het aanvragen van de vergunning volledig uit handen. We dienen de complete vergunningaanvraag in, inclusief benodigde tekeningen. Hierdoor heb je hier geen omkijken naar.


De gemeente Dordrecht brengt 65 euro in rekening voor de vergunning. Deze kosten belast Grafsteenwinkel 1 op 1 door aan de nabestaanden.

Tekst grafsteen begraafplaats Essenhof Dordrecht

Hoe bepaal ik de tekst voor op een grafsteen in Dordrecht?

Het bepalen van de tekst op een grafsteen is 1 van de moeilijkste stappen. Natuurlijk komt hier de naam, geboorte- en overlijdensdatum op. Maar hoe vorm je deze tekst verder?


De adviseurs van Grafsteenwinkel helpen je hier graag bij. Dit kan telefonisch, per mail, in onze winkel in Dordrecht of met een huisbezoek. 


De genoemde prijzen zijn inclusief een tekst van 100 tekens.

Grafsteen plaatsen Essenhof Dordrecht

Wanneer mag een grafsteen worden geplaatst op begraafplaats Dordrecht?

Voor het plaatsen van een grafsteen op Essenhof moet je rekening houden met een termijn van 2 - 3 maanden op een algemeen graf en 3 - 4 maanden op een particulier graf.

Deze termijn is nodig om de grond goed in te laten klinken, zodat de grafsteen niet na een aantal jaar gaat verzakken.

Ook is deze tijd nodig om de vergunning aan te vragen en de grafsteen te produceren.

Bekijk prijzen en voorbeelden van grafstenen

We begrijpen goed dat je vooraf duidelijkheid wil over de mogelijkheden en prijzen van grafstenen. Dat vinden we geen probleem. Bekijk hier onze complete prijslijst met duidelijke voorbeelden.

Prijslijst grafstenen Essenhof te Dordrecht
50%
Prijslijst bekijken (pdf)