Terug

Veelgestelde vragen

Het aanschaffen van een grafsteen is iets dat je hopelijk nog niet vaak hebt hoeven doen.

Bij Grafsteenwinkel kun je eenvoudig online een grafsteen aanschaffen. Om zo veel mogelijk onduidelijkheden bij je weg te nemen hebben we veelgestelde vragen even op een rijtje gezet.

 

1. Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling klaar is?

Grafsteenwinkel streeft altijd naar plaatsing binnen maximaal 4 maanden na bestelling. De steen moet in productie worden genomen, de steen moet beletterd worden en de steen moet geplaatst worden. Mocht de levertijd heel erg van belang zijn voor je kun je altijd even contact opnemen. Vaak hebben we wel mogelijkheden met voorraadstenen om de levertijd wat te versnellen.

2. Is de plaatsing van de steen bij de prijs inbegrepen?

De prijs van een grafsteen op Grafsteenwinkel.nl is altijd inclusief plaatsing op de gewenste begraafplaats. Evenals 100 gratis teksttekens en de fundatie.

3. Zijn de afmetingen van iedere steen gelijk?

Iedere begraafplaats hanteert haar eigen regels omtrent afmetingen. Zo mag op de ene begraafplaats een liggende grafsteen 50 x 50 cm, en op de andere 40 x 40 cm. Je hoeft hier zelf geen onderzoek naar te doen. Grafsteenwinkel weet exact welke begraafplaatsen welke afmetingen hanteren.

4. Plaatsen jullie door heel Nederland?

Zeker weten, Grafsteenwinkel is bekend op vrijwel iedere begraafplaats in Nederland.

5. Ik voel me toch niet helemaal op mijn gemak bij het online bestellen van een grafsteen. Kan ik in een showroom zomaar even binnenstappen?

De openingstijden van onze showrooms zijn per winkel verschillend. Voel je vrij om gewoon eens binnen te stappen.

6. Hoelang duurt het voordat ik een offerte krijg?

We proberen jouw aangevraagde offerte binnen 5 werkdagen naar je op te sturen.

7. Is een offerte (en een proefdruk) vrijblijvend?

Zeker weten! Je hoeft hier niets voor te betalen.

8. Heeft de grafsteen onderhoud nodig nadat deze geplaatst is?

Wil je ervoor zorgen dat de grafsteen zo lang mogelijk mooi blijft? Maak de grafsteen dan regelmatig schoon met een zachte borstel en veel water. Het vele water zorgt ervoor dat je geen krassen krijgt. 
Wanneer je kaarsen of olielampen op de steen zet, let dan op dat deze goed stevig staan. Olievlekken krijg je niet uit een steen verwijderd, en wanneer er kaarsvet op het graniet druipt is dit nog jaren zichtbaar.

9. Moet ik zelf de vergunningaanvraag regelen bij de gemeente?

Voor het plaatsen van een grafsteen op een begraafplaats heb je een vergunning nodig van de gemeente. Deze wordt door ons aangevraagd. De kosten van de vergunningaanvraag zitten niet bij de prijs inbegrepen.

10. Kan ik kiezen voor een plantenvak?

Absoluut. Kies je voor een staande grafsteen met omranding of afdekplaat heb je de mogelijkheid om hier een plantenvak in te laten zetten. Je hebt hierbij de keuze tussen een rechte (€150), boog(€200) of golf (€200) variant.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Grafsteenwinkel 9,4 / 10 - 135 Reviews @ Feedback Company