Terug

Klantenservice

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. Populaire vragen

1.1 Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling klaar is?

Grafsteenwinkel streeft altijd naar plaatsing binnen maximaal 4 maanden na bestelling. De steen moet in productie worden genomen, de steen moet beletterd worden en de steen moet geplaatst worden. Mocht de levertijd heel erg van belang zijn voor je kun je altijd even contact opnemen. Vaak hebben we wel mogelijkheden met voorraadstenen om de levertijd wat te versnellen.

1.2 Is de plaatsing van de steen bij de prijs inbegrepen?

De prijs van een grafsteen op Grafsteenwinkel.nl is altijd inclusief plaatsing op de gewenste begraafplaats. Evenals 75 gratis tekens en de fundatie.

1.3 Zijn de afmetingen van iedere steen gelijk?

Iedere begraafplaats hanteert haar eigen regels omtrent afmetingen. Zo mag op de ene begraafplaats een liggende grafsteen 50 x 50 cm, en op de andere 40 x 40 cm. Je hoeft hier zelf geen onderzoek naar te doen. Grafsteenwinkel weet exact welke begraafplaatsen welke afmetingen hanteren.

1.4 Plaatsen jullie door heel Nederland?

Zeker weten, Grafsteenwinkel is bekend op vrijwel iedere begraafplaats in Nederland.

1.5 Hoelang duurt het voordat ik een offerte krijg?

We proberen jouw aangevraagde offerte binnen 5 werkdagen naar je op te sturen.

1.6 Is een offerte (en een proefdruk) vrijblijvend?

Zeker weten! Je hoeft hier niets voor te betalen.

1.7 Heeft de grafsteen onderhoud nodig nadat deze geplaatst is?

Wil je ervoor zorgen dat de grafsteen zo lang mogelijk mooi blijft? Maak de grafsteen dan regelmatig schoon met een zachte borstel en veel water. Het vele water zorgt ervoor dat je geen krassen krijgt. 
Wanneer je kaarsen of olielampen op de steen zet, let dan op dat deze goed stevig staan. Olievlekken krijg je niet uit een steen verwijderd, en wanneer er kaarsvet op het graniet druipt is dit nog jaren zichtbaar.

1.8 Moet ik zelf de vergunningaanvraag regelen bij de gemeente?

Voor het plaatsen van een grafsteen op een begraafplaats heb je een vergunning nodig van de gemeente. Deze wordt door ons aangevraagd. De kosten van de vergunningaanvraag zitten niet bij de prijs inbegrepen.

2. Prijs

2.1 Wat kost een teken boven 75 tekens?

Zodra de tekst meer dan 75 tekens bevat betaal je €3,- incl. BTW per letter.

2.2 Waarom moet ik na 75 tekens bijbetalen?

De eerste 75 tekens zijn in begrepen bij de prijs van je grafsteen. Na 75 tekens vragen we per teken een bedrag van €3,-. Want het aanbrengen van een teken vergt veel tijd en aandacht. Tegenwoordig wordt de tekst gezandstraald en met de gewenste kleur ingeverfd.

2.3 Betekenen de lagere prijzen van Grafsteenwinkel ook een lagere kwaliteit?

Nee, wij zijn een grote speler waardoor we een hogere omloopsnelheid van grafstenen hebben. Hierdoor kunnen we onze prijzen lager aanbieden dan de concurrent. Ook door de geoptimaliseerde processen kunnen we het scherp aanbieden en hebben we een landelijke dekking.

2.4 Zijn er nog verborgen kosten buiten de vermelde prijzen op de site?

Nee, de prijzen die in de webshop worden vermeld staan vast. Je komt dus niet voor verrassingen te staan bij het afrekenen.

2.5 Wat zijn de vergunningskosten en waarom zitten deze niet in de prijs verwerkt?

Omdat elke begraafplaats zijn eigen vergunningskosten hanteert, kunnen wij dit niet in de prijs verwerken. De vergunningskosten moet je aan de gemeente betalen.

2.6 Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Je kunt bij ons het gehele bedrag in één keer met iDEAL betalen, ervoor kiezen om in betalingstermijnen te betalen of achteraf te betalen.   

2.7 Zijn er goedkopere alternatieven?

Een liggende grafsteen kost tussen de €600,- en €875,- . Voor een staande grafsteen kan dit bedrag tussen de €1450 en €2600,- oplopen, afhankelijk van je voorkeuren en wensen.

2.8 Wat zit er in de prijs van een grafsteen inbegrepen?

In de prijs van een grafsteen zitten de 100 tekens, de fundering en de plaatsing van de grafsteen inbegrepen.

2.9 Moet ik een aanbetaling doen?

Wij hanteren een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag.

2.10 Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Bij bestellingen van boven de €1.000,- kan het bedrag in 10 termijnen worden voldaan en is het bedrag onder de €1.000,- dient het bedrag in 5 termijnen te worden voldaan. De enige voorwaarde is bij de bestelling een aanbetaling van 50%. Wil je graag gebruik maken van de optie om in termijnen te betalen? Geef dit dan aan bij onze adviseurs.

2.11 Waarom kunnen jullie grafstenen zo goedkoop maken?

Wij zijn een grote speler in de markt. Hierdoor hebben onze stenen een hoge omloopsnelheid. Wij kunnen mede hierdoor lagere prijzen dan de concurrent aanbieden.

2.12 Wat zijn de betaalmogelijkheden in de fysieke winkel?

Je kunt bij ons pinnen en contant betalen.

3. Grafsteen

3.1 Welke verf gebruiken jullie voor een grafsteen?

We gebruiken een duurzame primer met afwerklagen voor onze letters en afbeeldingen.

3.2 Hoe is het afwerkingsniveau?

Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring met het bewerken en aanbrengen van natuursteen. Hierdoor weten we dus goed op welke manier een grafsteen het beste geplaatst kan worden, maar ook nog jarenlang netjes blijft.

3.3 Is er kans op kleurverschil ten opzichte van de kleurstalen?

De kleurstalen komen van hetzelfde blok steen als de grafstenen. Echter blijft het een natuurproduct waar de kans op een (minimaal) tintverschil aanwezig is.  

3.4 Hoe lang gaat een grafsteen mee?

We gebruiken uitsluitend harde steensoorten voor onze grafstenen. Zo staan we tientallen jaren garant voor de levensduur van onze grafstenen.

3.5 Uit hoeveel kleursoorten kan ik kiezen?

Bij ons kun je kiezen uit vier kleursoorten:

Steel Grey (grijstint),

Himalaya Blue(bruintint),

Glittery White (wit tint),

Zwart graniet (zwarte tint).

Materialen zijn zowel in glanzend als in mat verkrijgbaar. Twijfel je?  Wij sturen gratis kleurstalen op, zodat je de kleuren thuis in het echt kan bekijken.

3.6 Komen de afbeeldingen er hetzelfde uit te zien als op de website?

Ja zeker, de afbeeldingen komen er hetzelfde uit te zien als wat je op de website ziet. De afbeeldingen worden gezandstraald en daarna ingeschilderd. Dit is een zeer nauwkeurig proces.

3.7 Uit hoeveel kleursoorten kan ik kiezen?

Bij ons kun je kiezen uit vier kleursoorten:

Steel Grey (grijstint),

Himalaya Blue(bruintint),

Glittery White (wit tint),

Zwart graniet (zwarte tint).

Materialen zijn zowel in glanzend als in mat verkrijgbaar. Twijfel je?

Wij sturen gratis kleurstalen op, zodat je de kleuren thuis in het echt kan bekijken.

3.8 Komen de afbeeldingen er hetzelfde uit te zien als op de website?

Ja zeker, de afbeeldingen komen er hetzelfde uit te zien als wat je op de website ziet. De afbeeldingen worden gezandstraald en daarna ingeschilderd. Dit is een zeer nauwkeurig proces.

3.9 Is een andere kleur voor mijn afbeelding mogelijk?

Ja, voor eventuele aanpassingen kun je contact opnemen met onze adviseurs.

3.10 Ik wil meerdere afbeeldingen op mijn grafsteen, is dit mogelijk?

Ja, je kunt meerdere afbeeldingen kiezen. Voor de plaatsing van meerdere afbeeldingen kun je contact opnemen met onze adviseurs.

3.11 Wat is de kleur “Glittery White”?

De kleur “Glittery White” heeft een bijzondere uitstraling. Door de witte kleurnuances krijgt de grafsteen een opvallende toon. De kleur “Glittery White” is ideaal voor mensen die een lichte grafsteen willen. We adviseren je om op het “Glittery White” graniet een tekst in de kleur wit of zwart te kiezen, deze kleuren zijn namelijk het beste leesbaar. 

Ben je benieuwd naar de kleur “Glittery White”? Vraag dan gratis een kleurstaal aan.

3.12 Wat is de kleur Himalaya Blue?

De Himalaya Blue is ondanks zijn naam niet blauw van kleur maar meer bruingrijs. De Himalaya Blue is een gemêleerd steensoort bestaande uit meerdere kleurtinten zoals bruin, rood en grijs en heeft een semi golvend patroon.

3.13 Hoe ziet de kleur “Steel Grey” eruit?

De kleur “Steel Grey” heeft als basis een grijze kleur met verschillende grijstinten erin en is een goede kleurkeuze wanneer je geen lichte of zwarte grafsteen wil. Een witte of zilverkleurige tekst komt het beste uit op het “Steel Grey” graniet.

Ben je benieuwd naar de kleur “Steel Grey”? Vraag dan gratis een kleurstaal aan.

3.14 Wat is de kleur “Zwart Graniet”?

De kleur “Zwart Graniet” heeft een diepzwarte kleur en blijft ook na verloop van jaren zijn diepdonkere kleur behouden. “Zwart Graniet” is stijlvol en is mooi te combineren met een witte of zilveren tekst.

Ben je benieuwd naar de kleur “Zwart Graniet”? Vraag dan gratis een kleurstaal aan.

3.15 Welke soorten opvullingen zijn er?

De omranding van je grafsteen kun je vullen met twee soorten opvulling, namelijk met grind of grond. De keuze in grind komt in twee kleuren: donker en licht.

3.16 Jullie hebben het over zandstralen, wat is dat?

Zandstralen is een proces waarbij we met behulp van compressor en perslucht grit tegen de grafsteen aanblazen. Hierdoor kunnen we de tekens op de grafsteen plaatsen.

3.17 Waarom hebben jullie grafstenen in de uitverkoop?

Doordat we een grote speler in de markt zijn, kunnen we veel stenen op voorraad hebben. Deze stenen bieden we aan voor een extra scherpe prijs. 

3.18 Welke grafaccessoires hebben jullie?

3.19 Hebben jullie ook dubbele grafstenen?

Al onze modellen kunnen ook in dubbele maatvoeringen opgeleverd worden. Prijzen zijn op te vragen bij onze adviseurs.

3.20 Kan ik kiezen voor een plantenvak?

Absoluut. Kies je voor een staande grafsteen met omranding of afdekplaat heb je de mogelijkheid om hier een plantenvak in te laten zetten. Je hebt hierbij de keuze tussen een rechte (€150), boog(€200) of golf (€200) variant.

3.21 Kan het materiaal van de grafsteen tegen alle weersomstandigheden?

We werken uitsluitend met hoogkwalitatieve materialen voor onze grafstenen. Voor onze grafstenen gebruiken wij alleen natuursteen. Natuursteen is buitengewoon hard en goed bestand tegen alle weersinvloeden. Het bovenoppervlak is gesloten en dit zorgt ervoor dat er geen viezigheid of vuil in het materiaal kan komen te zitten.

3.22 Blijft de grafsteen op de lange termijn mooi?

Wij werken met harde granietsoorten en deze soorten zijn goed bestand tegen alle weersinvloeden. Ze zorgen ervoor dat de grafsteen ook op de lange termijn mooi blijft. Ook het goed onderhouden van de grafsteen zorgt ervoor dat de grafsteen op de lange termijn mooi blijft. Een goed onderhouden grafsteen blijft immers langer mooi. We hebben daarom een apart vak met al je vragen over het onderhouden van de grafsteen bij elkaar gezet. Ook is er een mogelijkheid een onderhoudsset aan te schaffen in de webshop.

3.23 Blijft de grafsteen wel recht liggen?

In de grond worden massieve kunstof palen van wel 200 cm aangebracht, waar een betonnen fundering komt om de grafsteen op te laten rusten. Met de plaatsing door ons eigen team van vakspecialisten staan we garant voor een juiste manier van plaatsen. Bekijk onze garantie.

3.24 Hoe kies ik een staande grafsteen uit?

Op de volgende pagina staat een stappenplan hoe je een staande grafsteen uitkiest: Staande grafsteen uitkiezen.

3.25 Is mijn model ook leverbaar in een andere kleur?

Ja, dat is mogelijk. Bij ons kan je kiezen uit vier kleursoorten:

 • Steel Grey (grijstint),
 • Himalaya Blue(bruintint),
 • Glittery White (wit tint),
 • Zwart graniet (zwarte tint).

Zijn er specifiek andere wensen, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

3.26 Welke vormen kan een grafsteen hebben?

De letterplaten van onze grafstenen hebben de volgende vormen:

Toog: De letterplaat heeft een afgeronde bovenkant.

Modern: De letterplaat kenmerkt zich door strakke lijnen.

Golf: De letterplaat heeft een golvende bovenkant.

Hart: De letterplaat heeft de vorm van een hart.

Zijn er specifiek andere wensen, vraag naar de mogelijkheden.

3.27 Kan het model en de vorm van mijn grafsteen ook hoger, wat eleganter of robuuster?

Ja, dat is mogelijk. Voor eventuele aanpassingen aan je grafsteen kun je contact opnemen met onze adviseurs.

3.28 Kan ik een staande steen met een liggende steen combineren?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt ze bij ons beide combineren. Let wel op dat elke begraafplaats zijn eigen regels heeft opgesteld voor grafstenen. Zo zijn er bijvoorbeeld begraafplaatsen waar alleen staande of liggende monumenten geplaatst mogen worden. Voor de mogelijkheden kun je contact opnemen met onze adviseurs.

3.29 Ik wil graag een afbeelding of foto op mijn grafsteen, is dit mogelijk bij jullie?

Op al onze modellen is er de mogelijkheid om een porseleinen foto of gezandstraalde afbeelding te plaatsen.

3.30 Welke materialen zijn er mogelijk voor een grafsteen?

Onze grafstenen bestaan uit de steensoort graniet. Dit is de meest geschikte steensoort voor een grafsteen. Graniet houdt na jaren, ondanks de wisselende weersomstandigheden zijn kleur en vorm. Zijn er specifiek andere wensen, vraag naar de mogelijkheden.

3.31 Wat is graniet?

Graniet is een stollingsgesteente, ontstaan uit magma en geleidelijk afgekoeld en is onder hoge druk gevormd. Graniet geniet een hoge populariteit vanwege de vele voordelen. De bekende voordelen zijn vorstbestendig, slijtvast, krasbestendig en duurzaam. Dit maakt graniet ideaal als materiaal voor een grafsteen. Een granieten grafsteen gaat dan ook jaren mee.  

3.32 Van welke materialen werden de grafstenen 20 jaar geleden van gemaakt?

Marmer en hardsteen. Dit is een kalksteen en is een poreus materiaal. Het trekt viezigheid en vuil aan en zal na verloop van tijd verkleuren.

3.33 Ik wil op mijn oude grafsteen een nieuwe tekst erbij, is dit mogelijk bij jullie?

Ja, dat is mogelijk. Wij halen de grafsteen van het graf en brengen het naar onze werkplek. Daar plaatst een medewerker in de productie de door jouw gewenste tekst op de grafsteen.

3.34 Ik wil de tekens van mijn grafsteen opnieuw inschilderen, is dit mogelijk bij jullie?

Ja, dat is mogelijk. Wij halen de steen van het graf en brengen het naar onze werkplek. Hier wordt het door onze medewerkers in productie opnieuw ingeschilderd.

3.35 Belettering grafstenen – Wat zijn de mogelijkheden?

We werken met verschillende lettertypen en materialen voor de belettering van onze grafstenen. Bij ons kan je onder andere kiezen uit zandstralen en inverven, bladgouden letters en bronzen letters. Deze materialen bieden we in verschillende lettertypen aan. Voor de mogelijkheden kun je contact op nemen met onze adviseurs.

3.36 Hoe staan de letters op een grafsteen?

De tekst wordt in het graniet aangebracht door middel van zandstralen. Hierna worden de letters ingeschilderd. Wij zorgen ervoor dat de tekst altijd in harmonie is met de grafsteen. Hiernaast zorgen we voor voldoende diepte van de tekst, dit zorgt ervoor dat ook op de lange termijn de letters opnieuw ingeschilderd kunnen worden.

3.37 Blijven de letters op mijn grafsteen wel goed leesbaar?

Na het zandstralen worden de letters door onze medewerkers in de productie ingeschilderd. Grafsteenwinkel gebruikt uitsluitend kwalitatieve verf en brengt meerdere lagen aan om de kwaliteit van de letters te waarborgen.

3.38 Hebben jullie voorbeelden van teksten op grafstenen?

3.39 Uit welke technieken en materialen kan ik kiezen?

Natuursteen is het materiaal dat verreweg het meeste wordt gebruikt bij het maken van grafstenen. Wij hebben gekozen voor graniet. Omdat graniet een prachtig en sterk steensoort is, wat bestand is tegen krassen, hitte en harde klappen. We leveren vele verschillende kleuren op, zowel glanzend als een mat oppervlak. Wil je iets anders? Dan kan je altijd contact opnemen met onze adviseurs.

3.40 Uit wat kan een grafsteen bestaan?

Een grafsteen kan bestaan uit een staand gedeelte in combinatie met een liggend gedeelte om het graf te bedekken. Het liggende gedeelte heeft vaak een dekplaat of een omranding van grind.

4. Levering & plaatsing

4.1 Wat is de levertijd van een grafaccessoire?

Een grafaccessoire kunnen wij binnen tien werkdagen opleveren.

4.2 Wie mag een grafsteen plaatsen?

Iedereen mag een grafsteen plaatsen. Bij Grafsteenwinkel zitten de plaatsingskosten in de prijs inbegrepen. Wij hebben al meer dan 45 jaar ervaring met het plaatsen van grafstenen. Door onze jarenlange ervaring ben je ervan verzekerd van een juiste manier van plaatsing.

4.3 Wat bedragen de plaatsingskosten?

De plaatsingskosten zitten bij de prijs van je grafsteen inbegrepen.

4.4 Kan ik bij het plaatsen van de grafsteen aanwezig zijn?

Helaas is dit niet mogelijk in verband met onze planning.

4.5 Ik wil graag een tijdelijke gedenksteen bestellen, wat zijn daarvan de levertijden?

Wij kunnen de tijdelijke gedenkstenen binnen 14 dagen opleveren.

4.6 Word ik na de plaatsing van de grafsteen gecontacteerd?

Ja, nadat ons stelteam de grafsteen heeft geplaatst neemt een adviseur altijd eind van de dag contact met je op.

4.7 Wat moet ik doen nadat mijn grafsteen is geplaatst?

Nadat de grafsteen is geplaatst nemen wij dezelfde dag nog contact met je op. Je kunt dan dezelfde dag nog naar de begraafplaats om te kijken of alles naar wens is.

4.8 Plaatsen jullie ook grafstenen buiten Nederland?

Ja, wij plaatsen ook in België tegen een meerprijs voor montage.

4.9 Plaatsen jullie ook op de Waddeneilanden?

Ja, wij voeren ook op de Waddeneilanden plaatsingen uit.

4.10 Wat is de levertijd van een grafsteen?

Ons streven is om binnen vier maanden nadat je besteld hebt de grafsteen te plaatsen.

4.11 Moet ik contact opnemen met de gemeente of begraafplaats?

Dit is niet nodig, wij nemen alle zorg uit handen en onze medewerkers doen de aanvraag m.b.t. de vergunning.

4.12 Plaatsen jullie grafstenen door heel Nederland?

Ja, wij plaatsen grafstenen op elke begraafplaats in Nederland. De genoemde prijzen zijn inclusief plaatsing door heel Nederland.

4.13 Plaatsen jullie de grafsteen zelf?

Ja, de grafsteen wordt door onze eigen stelteams geplaatst.

5. Onderhoud

5.1 Moet er veel onderhoud gepleegd worden?

Grafstenen van graniet zijn redelijk onderhoudsvrij. Wanneer er geen viezigheid op zit hoeven ze niet heel uitgebreid schoongemaakt te worden. Wel is het verstandig om de grafsteen regelmatig met veel water af te spoelen. Ook het verwijderen van losse bladeren en takjes zorgt ervoor dat het graf er verzorgd uit blijft zien. Niet elke grafsteen heeft evenveel onderhoud nodig. Dit is onder andere afhankelijk van het materiaal en de kleur hiervan. Een staande grafsteen die alleen bestaat uit een letterplaat, heeft minder onderhoud nodig dan een staande grafsteen met een omranding gevuld met grind. Ook in de stijl van de omranding zijn er onderhoudsverschillen. Een omranding met een dekplaat is makkelijker te onderhouden dan een omranding zonder dekplaat.

5.2 Hoe kan ik de grafsteen schoonmaken?

Natuursteen kun je het beste schoonmaken met schoon water en een zacht spons of een doekje. Wij raden je af om bijtende producten zoals Andy, schurende producten zoals Cif of middeltjes zoals autowas die een mooie glans zouden kunnen geven te gebruiken. Want deze middelen kunnen het natuursteen aantasten. In onze webshop verkopen wij reinigers die geschikt zijn voor het reinigen van een grafsteen.

5.3 Welk onderhoud voert de begraafplaats uit?

In Nederland hanteren begraafplaatsen hun eigen regels omtrent het onderhoud aan grafplaatsen en grafmonumenten. Sommige begraafplaatsen legen alleen de prullenbakken, terwijl andere een totaal onderhoud aan de grafmonumenten uitvoeren. Je kunt het beste contact opnemen met de begraafplaats en vragen welk regels zij hanteren.

5.4 Kan ik zelf mijn grafsteen onderhouden?

Ja zeker, houdt er rekening mee dat elke begraafplaats zijn eigen regels hanteert wat betreft het gebruik van bepaalde middelen. Vraag altijd naar de mogelijkheden bij de desbetreffende begraafplaats.

5.5 Waar kan ik een grafsteenreiniger kopen?

In onze webshop verkopen we een grafsteenreiniger pakket. Hier zit een jaarlijkse en een dagelijkse grafsteenreiniger in.

5.6 Hoe kan ik mijn grafsteen het beste onderhouden?

Grafstenen van graniet zijn redelijk onderhoudsvrij. Wanneer er geen vervuiling op zit hoeft de grafsteen niet heel uitgebreid schoongemaakt te worden. Wel is het verstandig de grafsteen regelmatig met veel water af te spoelen. Ook het verwijderen van losse bladeren en takjes zorgt ervoor dat het graf er verzorgd uit blijft zien.  

5.7 Zijn er verschillende afmetingen mogelijk voor de liggende steen?

Ja, dat is mogelijk. De liggende stenen gaan tot 60x60cm. Elke begraafplaats hanteert zijn eigen regels voor de afmetingen van liggende grafstenen. Wij vragen de maatvoering op van de begraafplaats en maken de liggende steen naar deze maatvoering voor je.

5.8 Wat is een tijdelijke gedenksteen?

Omdat na het begraven de grond moet inklinken, is het mogelijk om een tijdelijke gedenksteen te plaatsen. Deze steen blijft op het graf tot de grafsteen wordt geplaatst. Het is ter overbrugging tot de grafsteen geplaatst wordt. 

6. Contact & Algemeen

6.1 Het graf moet nog inklinken, wat zijn de mogelijkheden?

Na het begraven moet de grond van het graf inklinken en ondertussen wordt de grafsteen geproduceerd. In de tijd tussen het inklinken van de grond en het plaatsen van de grafsteen kan er een tijdelijk gedenkteken worden geplaatst. Een tijdelijk gedenkteken is dan erg geschikt om het graf toch herkenbaar te maken.

6.2 Kan ik de grafstenen komen bekijken?

Ja zeker, je hebt de mogelijkheid om de grafstenen in 1 van de 5 winkels te komen bekijken. Op deze pagina staan de adressen.

6.3 Wat kan ik van een winkelafspraak verwachten bij het kopen van een grafsteen?

Je kunt tijdens een winkelafspraak alle grafstenen in het echt bezichtigen. Hier krijg je advies dat bij jouw wensen en voorkeuren past. Je krijgt gelijk een inzicht in alle kosten, zodat je weet waar je aan toe bent. Alles is vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

6.4 Kan ik ook alleen informatie opvragen zonder een afspraak te maken?

Ja zeker, alle informatie over kleurstalen en de offerte kunnen we per post of email verstrekken. Mocht je meer informatie willen, neem dan contact op met onze adviseurs.

6.5 Hoe lang geven jullie garantie?

Al onze garanties kun je op de volgende pagina vinden.

6.6 Coronavirus: hoe kies je op dit moment een grafsteen?

Op deze pagina kun je alle informatie over onze maatregelen m.b.t het corona-virus vinden.

6.7 Hoe maak ik een grafsteen persoonlijker?

Een grafsteen kun je met een tekst, afbeelding of accessoire persoonlijk maken. Wil je iets anders? Neem dan contact op met onze adviseurs.

6.8 Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een grafsteen?

Een grafsteen blijft jarenlang staan. Daarom is het belangrijk om je vooraf goed te oriënteren op wat je wil en wat je budget is.
Je kunt uit diverse modellen en kleuren kiezen. Wil je hier graag hulp bij? Dan kun je contact opnemen met onze adviseurs.

Nadat je een model en kleur hebt gekozen is het belangrijk om na te denken over de tekst die je op de grafsteen wil hebben. We hebben hier een uitgebreid blog over geschreven.

Je moet er rekening mee houden dat een grafsteen pas na ongeveer vier maanden geplaatst kan worden. Verder regelen wij alles omtrent de plaatsing, grafgegevens en de vergunningsaanvraag.

6.9 Over opschrift en inscriptie van een grafsteen; waar op te letten?

De inscriptie en belettering is het meest persoonlijke van de grafsteen. Qua lettertypen bieden wij bijna alles aan, van traditionele letters tot schrijfletters. Door het gebruik van een bepaald lettertype kan de grafsteen nog persoonlijker worden gemaakt. Op de volgende pagina hebben we voor dit onderwerp een uitgebreide blog geschreven:

6.10 Krijg ik garantie op een grafsteen?

6.11 Waar bevinden de winkels zich?

Onze winkels bevinden zich in Westkapelle, Goes, Dordrecht, Rotterdam en Zwolle. Op deze pagina staan de adressen.

6.12 Wat zijn de mogelijkheden in de winkel?

In de winkel kun je de grafstenen bezichtigen, offerte opvragen, advies inwinnen en alles wat komt kijken bij de aankoop van een grafsteen.

6.13 De winkels zijn te ver weg. Komen jullie ook aan huis?

Ja zeker, mocht je een thuisbezoek willen, dan is dit zeker (vrijblijvend) mogelijk!

6.14 Moet ik een vergunning regelen?

Nee, wij verzorgen het gehele traject, dus ook de aanvraag bij de gemeente.

6.15 Een grafsteen online bestellen, kan dat?

Ja zeker, op onze webshop bestel je makkelijk een grafsteen in een paar simpele stappen. Binnen een aantal dagen ontvang je van ons de proefdruk en offerte bevestiging.

6.16 Wat is een ander woord voor grafsteen?

Om verwarring te voorkomen gebruiken wij altijd het woord grafsteen. Dit is hetzelfde als grafmonument, gedenkteken, grafzerk etc.

6.17 Mag ik elke grafsteen op een graf laten plaatsen?

Elke begraafplaats hanteert zijn eigen wetgeving omtrent grafstenen. Je kunt het beste contact opnemen met de begraafplaats om te vragen naar de mogelijkheden.

6.18 Kan ik zelf een grafsteen ontwerpen?

Ja zeker, mocht je zelf een grafsteen willen ontwerpen, neem dan contact op met onze adviseurs.

6.19 Hoe wordt een grafsteen gemaakt?

Een grafsteen wordt altijd op maat gemaakt. Dit is noodzakelijk omdat elke begraafplaats zijn eigen maatvoering hanteert en hierdoor is elk graf uniek. Voor het maken van de grafsteen gebruiken we een groot stuk natuursteen. Uit dit massieve stuk snijden we met behulp van een diamantzaag een plaat van ongeveer 10 centimeter dik. Als de plaat is uitgesneden worden de randen gepolijst en eventueel facet geslepen.

6.20 Moet ik een afspraak maken om langs te komen?

We raden je wel aan om vooraf een afspraak te maken, zodat we rekening kunnen houden met je komst.

6.21 Kan ik alleen kiezen uit granieten grafstenen of zijn andere materialen ook mogelijk?

Mocht je iets anders dan graniet willen, dan kun je contact opnemen met onze adviseurs.

6.22 Na welke periode is het verstandig om een grafsteen te laten plaatsen? Hoe lang moet ik wachten?

Na een begrafenis moet de grond van het graf enkele maanden inklinken. Dat wil zeggen dat de grond nog wat in elkaar zal zakken. Het is daarom niet verstandig om in de eerste maanden al een definitieve grafsteen te plaatsen. De kans is anders aanwezig dat het graf zal verzakken.

6.23 Wat zijn jullie openingstijden?

Onze winkels hebben diverse openingstijden. Op deze pagina’s zie je wat onze openingstijden zijn.

6.24 Wie is de eigenaar van een grafsteen?

Wie als nabestaande de grafsteen laat plaatsen blijft de eigenaar van de grafsteen. Pas op het moment dat het graf geruimd mag worden, dan kan de grafsteen eigendom worden van de houder van de begraafplaats. 

6.25 Waar komen de materialen van Grafsteenwinkel vandaan?

Ons natuursteen komt uit India en China

6.26 Krijg ik een besteloverzicht?

Ja zeker, wanneer je een orderbevestiging uitvoert ontvang je van ons een besteloverzicht. Hier staat tevens je ordernummer op.

6.27 Welke service kan ik verwachten van Grafsteenwinkel?

Bij Grafsteenwinkel helpen we je graag op de manier hoe jij dit het fijnste vind. Dit is namelijk voor iedereen anders en dat snappen we. Het samenstellen van een grafsteen kan op drie verschillende manieren:

Online via Grafsteenwinkel.nl;
Een bezoek aan 1 van de 5 winkels;
Een bezoek bij jou aan huis.

6.28 Hebben jullie alles in eigen beheer?

Ja, van de productie tot aan de plaatsing gebeurt alles in eigen beheer. Je bent er dus van verzekerd dat alles door een partij wordt uitgevoerd.

6.29 Welke gegevens hebben jullie nodig voor het bestellen van een grafsteen?

Als je een grafsteen wil bestellen hebben we een aantal gegevens nodig. Je adresgegevens en waar de grafsteen komt te staan. Dit omvat het soort graf, de begraafplaats en het grafnummer. Mocht je deze drie niet weten? Geen probleem! Wij regelen het.

6.30 Als ik contact heb gehad met jullie, zit ik dan ergens aan vast?

Nee, bij ons zit je nergens aan vast. De afspraken, telefoongesprekken en kleurstalen zijn allemaal vrijblijvend.

6.31 Ik wil retourneren, wat moet ik doen?

Toch niet tevreden over je product? Grafsteenwinkel biedt gratis retour tot 30 dagen na aankoop. Je kunt contact opnemen met onze adviseurs. Maatwerk producten of gepersonaliseerde producten zijn uitgesloten van het retourrecht.

6.32 Hoe gaat een videogesprek in zijn werk?

Het is mogelijk om een afspraak te maken voor een videogesprek. Zo kun je thuis (op je laptop, telefoon of tablet) door middel van videobellen een gesprek voeren met één van onze adviseurs. Op de volgende pagina lees je hoe het werkt.

6.33 Hoe gaat een thuisbezoek in zijn werk?

Door heel Nederland bieden we gratis thuisbezoeken aan. Binnen twee uur stel je samen met een adviseur een grafsteen samen. Hier komt alles van pas zoals de tekst en de kosten. Achteraf weet je precies waar je aan toe bent. Kort samengevat:

 • We komen gratis en vrijblijvend in heel Nederland bij je thuis.
 • We nemen alle tijd voor je om een grafsteen te ontwerpen.
 • Samen stellen we zorgvuldig de tekst samen.
 • Ook de vergunningsaanvraag vullen we samen in.

6.34 Hoe kan ik mijn orderstatus opvragen?

Je kunt hier je orderstatus opvragen.

6.35 Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

Wij gaan zorgvuldig en vertrouwelijk met je gegevens om. We vragen alleen gegevens op met jouw toestemming. Meer hierover vind je in onzeprivacy policy:

6.36 Wat is het verschil tussen een algemene offerte en een proefdruk?

Bij een proefdruk gaat het specifiek om een bepaald model en kleur van een grafsteen. Een algemene offerte is voor alles mogelijk.

6.37 Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

6.38 Moet ik mij registeren op de website?

Nee, je hoeft om een bestelling te plaatsen nergens te registeren.

6.39 Waar krijg ik garantie op?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Grafsteenwinkel 9,4 / 10 - 135 Reviews @ Feedback Company