Terug

Grafdecoratie: wat zijn de mogelijkheden?

  • 11 / 12 / 2019 0
Grafdecoratie: wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je een grafsteen gaat afschaffen of zelfs wanneer een grafsteen al een tijd geplaatst is, kan de wens ontstaan om het graf extra te decoreren. In deze blog bespreken we de mogelijkheden die je dan hebt.

Kaarsen en lichtjes

Kaarsen en lichtjes zijn misschien wel de populairste keuzes wanneer het gaat om de decoratie op het graf. Dit komt omdat vuur liefde, licht en warmte symboliseert. Dit is een reden waarom veel mensen graag een lichtje op een graf branden en het een manier van rouwverwerking geworden is. Lichtjes zijn in veel verschillende vormen verkrijgbaar en daardoor past er altijd een kaars mooi bij de rest van het graf. 

Een noveenkaars wordt vaak op grafstenen geplaatst. Deze kaarsen zijn rood en branden meerdere dagen lang. De kaarsen die we bij Grafsteenwinkel verkopen, branden drie dagen achter elkaar. 

Noveenkaars graf      

Naast een noveenkaars kan er ook gekozen worden voor een jaarlichtje op het graf. Deze lichtjes blijven zoals de naam al zegt een jaar branden. Het voordeel van een lichtje is dat er geen kaarsvet aan te pas komt, dus er kan daardoor ook geen kaarsvet op de grafsteen druppen. 

Lichtje op graf grafdecoratie

Graflantaarns

Stel, je wilt graag een lichtje op het graf branden maar je wilt voorkomen dat er kaarsvet op de grafsteen komt. Het is dan slim om een graflantaarn te gebruiken! Een graflantaarn staat erg mooi en daarnaast voorkomt het dus dat het kaarsvet op de grafsteen komt. Er zijn verschillende lantaarns verkrijgbaar; met een moderne of juist een klassieke stijl. 

Graflantaarn grafdecoratieLantaarn voor op graf decoratie

Glazen grafdecoratie 

Wanneer je de tekst op een grafsteen gaat samenstellen is er niet altijd veel ruimte voor alles wat je hier op zou willen zetten. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een mooie spreuk of afbeelding zou willen plaatsen bij het graf. Een glazen grafmonument geeft je de mogelijkheid om dit alsnog te doen. Een glazen grafmonumentje kan namelijk geplaatst worden op een bestaande grafsteen, ter decoratie. Op de glasmonumentjes staan mooie afbeeldingen en spreuken. 

Bijzetstenen

Als je graag een accessoire op de grafsteen wilt plaatsen die mooi past bij het materiaal van de grafsteen, zou je kunnen kiezen voor een bijzetsteen. Op een bijzetsteen staat een mooie tekst en vaak ook een afbeelding. Hieronder zie je enkele voorbeelden van bijzetstenen uit ons assortiment. 

Grafvazen

Wil je graag bloemen op het graf kunnen plaatsen? Het is dan mooi en handig om dit in een grafvaas te doen. Onze grafvazen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar waarvan sommige overeenkomen met onze kleuren grafstenen. 

Afbeelding of foto

Als de grafsteen nog gemaakt moet worden heb je nog meer opties voor het decoreren van de grafsteen. Zo kan de grafsteen persoonlijk gemaakt worden door een afbeelding toe te voegen of een mooie foto op porselein te laten plaatsen. 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Grafsteenwinkel 9,4 / 10 - 135 Reviews @ Feedback Company